NIEUWSBRIEF 26

Beste bezoeker van de Mariakamer,

Allereerst wil ik u danken voor het bezoek aan de Mariakamer.

Op 8 september vierde de Mariakamer het tweejarig bestaan. Sinds de opening van de Mariakamer zijn er tienduizenden op bezoek geweest.

Op 12 september 2021 is het boek “Onze-Lieve-Vrouw in Bergen op Zoom” gepresenteerd. Dit gebeurde onder grote belangstelling. Honderden exemplaren zijn reeds verkocht en daarmee wordt het goede doel “Maria Ommegang” in Bergen op Zoom financieel gesteund. Bij “publicaties” is toegevoegd de toespraak van erfgoeddeskundige Tom van Eekelen bij de presentatie van het boek. Ook is hier geplaatst de recensie van Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, van 24 september 2021.

In de maand september 2021 is er heel wat bijgekomen in deze kamer. Bij “gedichten” zijn toegevoegd de bijdragen “licht” en “reis”. In de rubriek “gedachten” is gekomen de tekst over “ouderdom” en met “leven” is “gebeden” verrijkt.

De rubriek “verdieping” is uitgebreid met twee bijdragen, namelijk “Maria-Geboorte” en “Reisiconostase”. Bij “plaatsen” is gekomen de Sint-Pieterskerk uit Leuven.

Bij “bedevaartplaatsen” zijn foto’s geplaatst bij “Banneux” (België) en “L’Île-Bouchard (Frankrijk). De tekst van “Scherpenheuvel” (België) is uitgebreid en dat geldt ook voor “Medjugorje” (overige landen).

Ik wens u een zingevend verblijf in de Mariakamer.

Jan van Wijk, 1 oktober 2021

Come2theweb