NIEUWSBRIEF 27

Beste lezers van de Mariakamer,

In oktober, de maand van de rozenkrans, is bij “maand gedicht” de tekst “rozenkrans” met bijpassende muziek geplaatst. Bij “gedichten” zijn de bijdragen gekomen “even” en “ongeborenen”. De inspiratie voor deze teksten heb ik in het Italiaanse Loreto mogen ontvangen, tijdens het bezoek aan het “Santa Casa” (“Heilig Huis van Maria”).

Bij “gebeden” zijn geplaatst “armoede” en “reis”. In de rubriek “gedachten” zijn verschenen “misbruik” en “geraakt”. Daarnaast zijn enige “aforismen” toegevoegd aan de steeds langere lijst met uitspraken.

De rubriek “verdieping” is verrijkt met de tekst over “Europa”. Het is dit vrij jonge onderdeel van de Mariakamer, dat meer en meer bezoekers mag verwelkomen.

De drukst bezochte rubriek is “bedevaartplaatsen”. Hier zijn in oktober vele foto’s geplaatst bij “Scherpenheuvel” in België, “Heroldsbach” in Duitsland en ook van “Heede” in het noordwesten van de Duitse Bondsrepubliek. In de komende maanden komen nog meer bijdragen in dit deel van de Mariakamer.

In voorbereiding is een bundel over “Lourdes”. De uitgave bevat indrukken, die ik in augustus van dit jaar heb opgedaan bij de plaats waar Bernadette Soubirous Maria, als Onbevlekte Ontvangenis, heeft mogen ontmoeten. In dit boek komen ook foto’s van het grote heiligdom in het zuiden van Frankrijk.

Ik wens u een zingevend verblijf in de Mariakamer.

Jan van Wijk,
31 oktober 2021

Come2theweb