NIEUWSBRIEF 19

Beste lezers,

Het heiligdom in het Franse Lourdes is een Nationaal Heiligdom geworden. Dit hebben de Franse bisschoppen afgekondigd, nadat de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie er de goedkeuring aan heeft gegeven. Lourdes als Nationaal Heiligdom is ingegaan per 11 februari 2021; de verjaardag van de eerste verschijning van Maria aan Bernadette Soubirous in 1858.

In de maand februari is er veel gebeurd in de Mariakamer, zo is bij “bedevaartplaatsen” het Portugese Fatima toegevoegd en zijn er aanvullingen gekomen bij het Italiaanse Maria Weissenstein en het Franse La Salette.

De “verdieping” is in februari de overweging “Maria Lichtmis” geweest. Bij “gedachten” zijn geplaatst de teksten kapel, kerkgebouw, passie en tafel. Bij “gedichten” zijn het de bijdragen sneeuw, verrijkt, blik en mantel en bij “gebeden” de teksten beeld en stilte. Het “maand gedicht” ging over “Bernadette”. In de rubriek “Varia” zijn de plaatsen toegevoegd Sint-Truiden met de Begijnhofkerk, Uden met het Museum Krona en Sittard met de eerste basiliek in Nederland. Daarnaast zijn er vele aforismen gekomen bij de al lange rij uitspraken.

Ik hoop u ook in maart weer als bezoeker van de Mariakamer te mogen verwelkomen, want ook in deze maand komen heel wat bijdragen.

Gegroet met intenties voor Maria,

Jan van Wijk, 1 maart 2021.

Come2theweb