NIEUWSBRIEF: ÉÉN JAAR MARIAKAMER

Beste lezer,

Op 8 september 2019, de feestdag van Maria Geboorte, is de Mariakamer opengesteld. Vandaag bestaat de Mariakamer dan ook één jaar.

In het eerste jaar van de Mariakamer zijn er duizenden op bezoek gekomen. De lezers hebben vele aforismen, gebeden, gedachten en gedichten kunnen lezen. Daarnaast zijn vaak bedevaartsoorden bezocht en hebben kamerbezoekers plaatsen bij de rubriek “Varia” veelvuldig bekeken.

Heel wat bezoekers hebben mij verteld wat het bezoek betekent en waarom zij hier steeds terugkomen. Ik verneem dat het bezoek goede gevoelens oproept bij de toewijding tot Maria. Een ander vertelt me van het verblijf in de Mariakamer, waarbij geen regeltjes gelden, zoals in een kerk. Weer een ander zegt, dat het geloof beleven in de kamer als bijzonder wordt ervaren. Ook verneem ik, dat er bezoekers zijn, die vinden dat in vieringen in kerken nauwelijks of niet over Maria wordt gesproken en dat de Mariakamer wel recht doet aan het belang van Maria.

Ook het tweede jaar van de Mariakamer staat in het teken van het plaatsen van honderden bijdragen. Het betreft onder meer bedevaartplaatsen, welke ik heb bezocht en vele kapellen en kerken waar ik ben geweest. Ook in het tweede jaar van het bestaan van deze kamer plaats ik elke dag nieuwe bijdragen.

Ik nodig u uit om in het tweede jaar van de Mariakamer op bezoek te komen en wens u daarbij veel goed gevoel.

Jan van Wijk, 8 september 2020

~~~

Come2theweb