Mariakalender – April

De volgende data zijn belangrijk in april

beeld van Maria in de nis van de Grot te Lourdes

-4 april: In de nis van de Grot te Lourdes wordt het Mariabeeld geplaatst (1864). Het is gemaakt door de Franse beeldhouwer Joseph-Hugues Fabisch (1812-1886). Het beeld is 1,83 m hoog en is gemaakt van Italiaans Carrara-marmer.

-7 april: Voor de 17e keer verschijnt Maria aan Bernadette Soubirous te Lourdes (1858). Bernadette heeft weer een brandende kaars in de linkerhand en met de rechterhand beschermt zij de vlam tegen de wind. Deze vlam raakt haar vingers, maar zij voelt niets van het vuur. Een dokter kan geen brandwonden constateren.

-10 april: De kerk van Notre-Dame de Bon-Secours (Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hulp), nabij het Belgische Péruwelz aan de grens met Frankrijk, wordt in 1910 verheven tot basiliek door een decreet van Pius X, paus in de periode 1903-1914.

-15 april: Tweede verschijning aan Pasquino di Martino da Vignale in het Italiaanse Civitella di Romagna. Maria zegt hem dat het onnodig is terug te komen als hij geen antwoord heeft op haar opdracht naar de grondeigenaar te gaan om op het stuk land een kerk te bouwen (1556).

Maria als Rosa Mystica in Montichiari (Italië)

-17 april: In 1966 begint in het Italiaanse Montichiari, na 1947, een tweede reeks verschijningen aan Pierina Gilli (1911-1991). De aanwezige bron duidt Maria aan als geneeskrachtig. In Montichiari is Maria aanwezig als “Rosa Mystica”.

-20 april: Tijdens de verschijning van Maria aan Pierina Gilli in het Italiaanse Montichiari (1976) zegt Zij: “Kom kinderen! Hier heb ik de Fontein van Vergeving en Liefde geopend.”

-20 april: Kroning van het miraculeus beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Dadizele in 1902 (België). Dit gebeurt door Gustavus Josephus Waffelaert (1847-1931), bisschop van Brugge (1895-1931).

-22 april: Derde verschijning aan Pasquino di Martino da Vignale in het Italiaanse Civitella di Romagna. Hij zegt tegen Maria dat de eigenaar van de grond een deel van het terrein wil afstaan om er een kerk voor Haar te laten komen (1556).

het beeld van Maria met Kind in de basiliek van Montserrat

-25 april: Vierde verschijning aan Pasquino di Martino da Vignale te Civitella di Romagna in Italië. Maria spreidt de armen en zegt hem de bevolking uit te nodigen om op woensdag, vrijdag en zaterdag te vasten en te bidden tot haar Zoon (1556).

-27 april: Feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Montserrat (Spanje) met de intrede van Maria op een zilveren troon.

-29 april: Vijfde en laatste verschijning aan Pasquino di Martino da Vignale te Civitella di Romagna in Italië. Maria spreekt niet en zegent de aanwezigen (1556).

-30 april: In het Franse Neuvizy wordt een beeldje van Maria ontdekt door 8 kinderen (1752). Het beeldje glinstert door een lichtkrans in een bosschage en wordt in de kerk geplaatst met de titel “Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop”. Aan het beeldje worden wonderbaarlijke gebeurtenissen toegeschreven.

Come2theweb