NIEUWSBRIEF 9

Beste bezoeker aan de Mariakamer,

In de meimaand zijn velen op bezoek gekomen in de Mariakamer. Dank voor uw blijken van belangstelling.

In de Mariamaand mei zijn er ongekend veel bijdragen geleverd aan de Mariakamer. In de rubriek “bedevaartplaatsen” zijn toegevoegd La Salette (Frankrijk), Moresnet-Chapelle (België), Marienfried (Duitsland) en Garabandal (Spanje).

De rubriek “Varia” is flink uitgebreid met Salzburg uit Oostenrijk en de Nederlandse, mariale bijzonderheden in Chaam, Galder, Lepelstraat, Rucphen en Tilburg.

Het aantal geplaatste aforismen is de 150 reeds gepasseerd en daarnaast zijn nieuwe gebeden, gedachten en gedichten geplaatst.

Op 17 maart 2020 is het Mariaheiligdom in het Franse Lourdes op slot gegaan voor het publiek en dit vanwege het coronavirus. Inmiddels is de bekende bedevaartplaats weer opengesteld. Wel moeten bezoekers richtlijnen in acht nemen, zoals voldoende afstand tot elkaar houden bij de Grot.

In Bergen op Zoom gaat de bekende Maria Ommegang niet door op de laatste zondag van juni. In plaats hiervan is er een besloten viering in de Sint-Gertrudiskerk. Deze eucharistieviering wordt gehouden zonder publiek. Echter, op zondag 28 juni wordt de viering met de hernieuwde belofte aan Maria wel rechtstreeks uitgezonden op ZuidWest TV. De plechtigheid is ook via het internet te volgen bij ZuidWest TV. Verder worden er beelden getoond van de geschiedenis van de Maria Ommegang.

Ik wens u veel goed gevoel bij het bezoek aan de Mariakamer.

Jan van Wijk, 1 juni 2020.

Come2theweb