NIEUWSBRIEF 11

Beste bezoekers aan de Mariakamer,

In de mariale bedevaartsoorden komen weer steeds meer pelgrims. Na een aarzelende opstart in juni zijn in de maand juli meer mensen naar de bedevaartplaatsen gekomen. Mensen dragen daar wel een mondkapje en is het verplicht de nodige afstand tot elkaar in acht te nemen, zoals in Lourdes, Banneux, Beauraing en Scherpenheuvel. Helaas zijn heel wat georganiseerde bedevaarten geannuleerd voor dit jaar. Door de coronacrisis gaan de meeste bezoekers aan Mariabedevaartplaatsen dit jaar op eigen gelegenheid, maar de devotie is er niet minder om.

In maand juli is de Mariakamer verder verrijkt. In de rubriek “bedevaartplaatsen” zijn opgenomen het Duitse Marpingen, het Nederlandse Handel en het Franse L’Île-Bouchard.

De rubriek “varia” is uitgebreid met het Belgische Westrozebeke en de Nederlandse plaatsen Beek, Hazeldonk en Simpelveld. Daarnaast zijn bij “aforismen”, “gebeden”, “gedachten” en “gedichten” nieuwe bijdragen opgenomen.

Ik hoop u weer te mogen ontmoeten in de Mariakamer, die elke dag verder wordt uitgebreid. Veel leesgenoegen en goed mariaal gevoel bij uw bezoeken aan de Mariakamer.

Jan van Wijk, 1 augustus 2020

Come2theweb