Mariakalender – Juni

De volgende data zijn belangrijk in juni

juni

-3 juni: het eerste Mariabeeld dat door een paus is gekroond is de “Madonna del Populo” (Onze-Lieve-Vrouw van de Mensen) in 1782. De kroning gebeurt door Pius VI, paus in de periode 1775-1799, in de kathedraal van het Italiaanse Cesena.

-9 juni: Maria, Moeder van alle genade (Maria Mater Gratiae). Het is een herinnering aan de begroeting van de aartsengel Gabriël bij het bezoek aan Maria om de geboorte van Jezus aan te kondigen met de woorden: Ave Maria, gratia plena (Wees gegroet Maria, vol van genade).

Fatimabeeld

-13 juni: tweede verschijning van Onze-Lieve-Vrouw in Fatima (1917). Dit gebeurt in de Cova da Iria, waar later de Verschijningskapel is gebouwd.

-15 juni – 1921 – De 7e verschijning van Maria aan Lucia dos Santos, een van de drie zieners uit 1917, in de Cova da Iria te Fatima. Dit gebeurt op de dag dat Lucia uit Fatima vertrekt naar een kostschool van de Zusters van de Heilige Dorothea bij Porto in Portugal. Deze verschijning is als steun in Lucia’s persoonlijk leven bij het uitvoeren van het moeilijke besluit om naar de kostschool gaan. Maria zegt: “Ga, volg de weg die de bisschop wil dat je neemt, dit is de wil van God”.

-24 juni: eerste verschijning van Maria in Medjugorje, op de voet van de heuvel Podbrdo bij Bijakovici, aan vier zieners in de tienerleeftijd (1981). De verschijningen in Medjugorje gaan tientallen jaren door.

-25 juni: tweede verschijning van Maria in Medjugorje, nu zonder Kind, en dit gebeurt weer op de Podbrdo, de Verschijningsheuvel. Zij noemt zich Koningin van de Vrede (1981).

-27 juni: feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

-30 juni: Het genadebeeld van Maria wordt in de kerk geplaatst van het bedevaartsoord Maria Lockerboden in het Oostenrijkse Mötz (1901).

Come2theweb