Mariakalender – Augustus

De volgende data zijn belangrijk in augustus

de Grot te Lourdes

-4 augustus: de eerste processie in Lourdes, onder leiding van pastoor Peyremale. De route gaat van de toenmalige parochiekerk naar de grot van Massabielle. Op deze dag wordt het Mariabeeld in de Grot ingezegend door bisschop Laurence (1864).

-10 augustus: eerste verschijning van Maria in het Franse Cotignac aan Jean de la Baume, een houtakker. Maria vraagt hem geestelijken en gemeenteraadsleden te bewegen een kapel te bouwen op de berg Verdaille. Deze kapel moet worden genoemd “Notre-Dame de Grâces”/”Onze-Lieve-Vrouw van Genaden” (1519).

-11 augustus: kroning van de beeltenis van Maria in het Italiaanse Montagnaga (1894) door Eugenio Carlo Valussi (1837-1903), bisschop van Trento (1886-1903). In het hoofdsieraad zijn ongeveer 1300 edelstenen verwerkt. De bisschop erkent de verschijningen van Maria in Montagnaga.

-15 augustus: Maria Tenhemelopneming in de katholieke kerk. In de Oosterse kerk wordt het genoemd “ontslapen van de Moeder Gods”.

-19 augustus: vierde verschijning van Maria in Fatima (1917) en deze keer in Valinhos en niet in de Cova da Iria. De verschijning begint met een lichtflits. Eigenlijk zou de verschijning op 13 augustus plaatsvinden. Echter, dan zitten de kinderen vast voor verhoor over de bezoeken van Maria.

het gekroonde genadebeeld in de basiliek te Scherpenheuvel

-22 augustus: Heilige Maagd Maria, Koningin van de hemel en aarde. De octaafdag, als achtste en laatste dag van het feest van de Tenhemelopneming van Maria (15 augustus).

-25 augustus: kroning van het genadebeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel (1872). In 2022 ontvangt Maria een nieuwe kroon.

-31 augustus: Maria, Moeder en Middelares van Genade. Zij treedt op als voorspreekster bij God in de hemel, zoals Zij dat eerst heeft gedaan tijdens haar leven op aarde. Zo verkrijgt Zij veel genaden voor de mensen.

Come2theweb